keskiviikko 31. elokuuta 2011

Sosekeitto

Jääkaapissa on jälleen lähinnä juureksia, joten kasvissosekeitto on mitä mainioin vaihtoehto! Tuore leipä sopii tietysti loistokkaasti kaikkiin sosekeittoihin.


Sipuli
Juureksia (nyt käytin kyssäkaalia, porkkanoita, perunoita, palsternakkaa, parsakaalia ja kurpitsaa)
Mausteita (currya, liemikuutio, chilikastiketta, pippuria, soijakastiketta, timjamia)
Vettä

1. Kuori ja pilko sipuli. Paista öljyssä curryn kanssa.
2. Kuori ja pilko juurekset. Heitä kattilaan. Jos haluu olla pro, voi heittää juurekset kattilaan kypsymisjärjestyksessä (ylläolevassa listassa suunnilleen järjestyksessä), mutta sosekeitossa ei ole ihan niin justiinsa, joten kaikki voi heittää samaan aikaankin.
3. Lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Lisää mausteet. Keitä kasvikset pehmeiksi.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. 

Koska minun ruoanlaittoni on kaikkea muuta kuin eksaktia, myös ohjeet ovat sen mukaisia. Onpahan ainakin helppo tehdä eri variaatioita samasta ohjeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti