lauantai 20. elokuuta 2011

lätyi!

Mikä olisikaan ruokablogi ilman yhtäkään lättyohjetta?


2 munaa
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl maitoa
3 dl vettä (mitä enemmän vettä, sitä rapeampia lättyjä)
3 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl öljyä/sulatettua voita

1. Sekoita keskenään munat, suola, sokeri, maito ja jauhot. Lisää vesi ja öljy. (Tai tee niinkuin minä ja ole välittämättä ohjeen yksityiskohdista...)
2. Anna taikinan levätä 1-2 tuntia. (Tai ole yhtä kärsimätön kuin minä ja paista heti.)
3. Paista öljyssä/margariinissa/voissa.

Ohje sanoo tulevan 50 ohukaista tai 16 kreppiä. Itse sanoisin taikinasta riittävän kahdelle nälkäiselle, kolmelle lättyvieraalle tai neljälle "normaalisyöjälle".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti