Tämä on se pitsa, jota teen kun laiskottaa. Pikkupaistinpannullinen on juuri sopiva määrä yhdelle hengelle, joten jämiä ei tarvitse vaivautua laittamaan jääkaappiin. Joskus toiste lisättäköön myös vähemmän laiskan pitsaohje.
Pohja:
1 dl vettä
reilu 2 dl jauhoja
1 tl kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
loraus öljyä
1. Sekoita kuivat aineet desiin jauhoja.
2. Lisää kuivat aineet käden lämpöiseen veteen. Lisää loput jauhot ja öljy. Taikinan tulee olla kivan taikinamaista, kyl te tiiätte.
3. Anna nousta 1-2 h ja taputtele paistinpannun pohjalle. (Itse käytin pientä paistinpannua. Huomioi, että pannu pitää voida laittaa uuniin! Timanttipannut kestää ainakin 275 astetta, mainosmainos.)
Patalaiskan versio: Lisää lämpimään veteen kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhoja. Lisää öljyä. Taputtele paistinpannun pohjalle heti, koska et jaksa odottaa.
Koon tavallisin versio täytteistä:
ketsuppia
2 tomaattia
puolikas sipuli
pinaattia
juustoa
Levitä ketsuppi pohjalle. Levitä päälle tomaattiviipaleet, pilkottu sipuli, pinaatti ja juusto.
Tällä kertaa täytteenä oli kuitenkin ketsuppia, pinaattia, auringonkukansiemeniä, sipulia, katkarapuja ja juustoa. Siemenet paahtuivat sopiviksi ja sopivat pitsaan loistavasti!
Paista 225 asteessa n. puoli tuntia (tai jotain. En jaksanut katsoa kelloa.).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti