torstai 1. joulukuuta 2011

Tomon suklaakakku

Tätä kakkua sain ensimmäisen kerran kahden japanilaisen luona, kun olin tekemässä heille ruokaa. Heistä toinen oli tehnyt suklaakakkua, joka oli ehdottomasti parasta suklaakakkua, mitä olen koskaan syönyt. Resepti on alkuperäisenä mielestäni niin sympaattinen, että en lähtenyt sen kirjoitusvirheitä korjaamaan. Omat kommentit suluissa pienellä.


150 g sukulaata
110 g voita
3 munankeltaista
110 g sokeria
35 g vehnäjauhoja
3 munanvalkoista
vähän suolaa

1.     Kuotioidaan sukulaata ja voita. Sitten sulatetaan sitä sekoittaessa.
2.     Toisessa kulhossa sekoitetaan sokeria ja munankeltaista valkoiseksi kermaksi.
3.     Sisään liitetään 1.(sukulaata ja voita) ja sekoitetaan.
4.     Sisään liitetään vehnäjauhot ja sekoitetaan kevyesti.
5.     Toisessa kulhossa pistetään munanvalkoista ja suolaa. Vaahdotaan sitä aika hyvin! (Eli vaahdota kovaksi vaahdoksi.)
6.     4:teen 5:tä liitetään ja sekoitetaan rauhallisesti. (Helpompi, jos jakataan vaahtoa 2 - 3 kertaan.) (Eli helpompi lisätä 2-3 erässä)
7.     Muottiin (20 – 24 cm) pistetään 6:tä.
8.     Uunissa n. 30 minuuttia 170 asteella.
(Huom. Minun suomalainen uuni on vähän erillainen kuin Japanissa.
Japanissa leivon 160 asteella, mutta täällä ehkä 170 – 200 astetta sopii.)

Itse käytin 4 valkuaista, koska en raaskinut heittää niitä pois. Toimi hienosti. Suklaana käytin taloussuklaata, mutta Tomo suosi Fazerin sinistä. Molemmilla toimii mainiosti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti