tiistai 6. joulukuuta 2011

Liettualainen ystävyyskeitto

Helppo ja nopea keitto, jonka aineksia voi pitää kaapissa varmuuden vuoksi.


1 sipuli tai purjo
2 valkosipulinkynttä (tai vartta)
1 prk persikkaa + liemi (purkin koko maun mukaan)
1 prk tomaattimurskaa
katkarapuja
2 rkl öljyä
1 tl currya
2 dl kermaa
liemikuutio
2 dl vettä

Kuumenna öljy ja curry (curry täytyy "avata" ruokaa laittaessa eli hetki paistaa öljyssä, jotta aromit tulevat parhaiten esiin). Kuulota pilkottu sipuli. Lisää tomaatti, kerma ja (kana)liemi. Kiehauta. Lisää palotellut persikat liemineen, kuumenna kiehuvaksi. Lisää katkaravut ja syö.

Katkarapuja ei saa keittää! Parhaan lopputuloksen saa, jos lisää ne valmiiseen keittoon lautaselle. Katkaravut voi myös korvata esim. kanalla, jolloin kanan voi laittaa keittoo aiemminkin. Kerma ei ole välttämätöntä, toimii hienosti ilmankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti