tiistai 15. lokakuuta 2013

Borssikeitto

Näin syksyn kunniaksi punajuurten noston yhteydessä ei kerrassaan voinut vastustaa borssikeiton kutsua. Borssikeitto on siitä kätevä, että rahallisen panostuksen saa päättää pitkälti itse. Tämä johtuu siitä, että keiton suurin menoerä on mahdollinen nakki/makkara/liha, jonka pois jättäessä ruoka on ainakin minun nähdäkseni äärimäisen edullista. Tällä kertaa ostin pröystäilläkseni suomalaista bratwurstia, joka käsittää siis n. 90% ruoan hinnasta. Ilman lihaakin ruoka toimii, ja joskus tein Pirkka-nakeista mainion version (jolloin hinta on jo 1/3 tämänkertaisesta)

No, joka tapauksessa tälläkin kerralla annoshinta pysynee euron tietämillä. Nyt sen sijaan itse asiaan:


  • Sipulia
  • Punajuurta
  • Kaalia
  • Porkkanaa
  • Nakkia/makkaraa/lihaa
Punajuurta laitoin suunnilleen yhtä paljon kuin muita yhteensä, raaka-aineet seuraavassa kuvassa:


  1. Leikkaa kaikki ainekset suikaleiksi (raastaminen myös toimii, tulee vain erilaista tuotoksesta)
  2.  Kuullota sipuleita (vinkki: ei kannata käyttää paistinpannua eikä pienempää kattilaa, vaan kuullota suoraan siinä kattilassa johon aiot keiton tehdä)
  3. Lisää loput vihannekset ja kuullota lisää ja laita tällä välin  vettä kiehumaan 1,5–2l (vedenkeittimessä)
  4. Lisää mausteet ja etikkatilkka (itse käytin punaviinietikkaa) (itse laitoin jo kesken kuullotuksen, kun olin kärsimätön ja halusin että keittiössä alkaa jo tuoksua hyvälle)
  5. Kun vesi kiehuu, lisää se kattilaan ja anna kiehua 45min
  6. lisää liha ja keitä vielä 15min
  7. Syö sellaisenaan tai ruisleivän ja smetanan kanssa. Jos on vielä intoa panostaa, tee ruisleivästä leipätikkuja ja paista ne rapeiksi pannulla.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti