sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Jämäpannari

Pannukakku tehtiin ylioppilasjuhliin, joten täytteet ovat fiinimpiä. Käytännössä sen voi tehdä juuri siitä, mitä jääkaapissa on, tomaatti-oltermanni-oliivi-sipuli-pannari ainakin on toimiva. Taikinan sokerimäärää kannattaa kuitenkin vähentää, jos täytteet eivät ole yhtä suolaisia kuin tässä ohjeessa. Alunperin ohje on täältä.


Taikina:
4 munaa
1/3 dl sokeria (käytännössä kannattaa vähentää sokerin määrää, jos täytteet eivät ole kovin suolaisia)
1/2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
25 g voita/margariinia tai 2 rkl öljyä

Täyte:
Tässä versiossa: 200 g kirsikkatomaatteja/tomaatteja
200 g fetaa
1 punasipuli
2 rkl pestoa
n. 25 oliivia

1. Riko munat kulhoon, lisää suola ja sokeri.
2. Lisää 2 dl maitoa. Sekoita.
3. Lisää jauhot.
4. Lisää loppu maito ja öljy. Kaada taikina pellille.
5. Pilko täytteet.
6. Ripottele täytteet taikinan päälle. Laita pestoa köntsinä sinne-tänne.
7. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti